Over mijAlexander Hettema (1974) geboren te Buenos Aires is de oudste zoon uit een gezin van vier kinderen. Zijn vader was werkzaam als in-bedrijfname ingenieur bij een international bedrijf, waardoor hij als kind over de gehele wereld heeft gewoond. Hierdoor heeft hij een unieke kijk gekregen en ziet de schoonheid waar anderen snel overheen kijken. Vanaf zijn vierde levensjaar is hij al in het bezit van een fotocamera en deze is sindsdien een trouwe reisgenoot.

In 2006 begon deze passie serieuze vormen aan te nemen, toen hij zijn eerste digitale spiegelreflex camera aanschafte. Tijdens de opleiding fotografische vormgeving is hij begonnen met zijn eigen fotostudio. Met veel plezier fotografeerde hij het vrouwelijke naakte schoon. Hierbij maakt hij gebruik van de natuurlijke lijnen, die gecomplimenteerd worden door het gebruik in licht.

In 2013 besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en richtte zich op locatie fotografie. Zijn kennis over licht, lijnen en compositie speelde hierbij een belangrijke rol en al snel had hij een onderwerp gevonden dat zijn passie aansprak. Geïntrigeerd door het verleden begon hij oude leegstaande en in verval geraakte gebouwen te fotograferen.